Så kryssar du utan strul

En kryssning kan vara en fantastiskt rolig och avkopplande upplevelse för hela familjen. Det är ett smart alternativ eftersom man får allting serverat, har korta avstånd till massor av olika aktiviteter och får se mycket av världen bara genom att titta ut genom sitt hyttfönster. Ni kan läsa mer om varför jag tycker att kryssning är ett bra val för familjesemestern här:  Har ni funderat på en kryssning tillsammans med barnen?

Men när man kryssar finns det en hel del fällor man kan gå i, som lätt kan göra resan till en pärs. Expressen har skrivit en lista på 13 misstag man bör undvika på kryssningen. Jag tänkte kort återberätta de tips jag tyckte var bäst här.

1. Registrera ditt kreditkort på fartyget

Många kryssningar erbjuder dig att koppla ett kreditkort eller konto till det konto man får ombord. Det är lätt hänt att man tycker det är onödigt, men det är faktiskt en väldigt praktiskt tjänst som underlättar när man handlar på fartyget. Då dras  dina kostnader automatiskt, och du slipper köa sista dagen för att betala alla utgifter i efterhand.

2. Var med på säkerhetsgenomgången

När man precis börjat semestern vill man helst inte sitta på en torr föreläsning det första man gör. Men säkerheten är oerhört viktig både för dig, din familj och dina medresenärer. Dessutom brukar personalen registrera vilka som är på genomgången och inte. Om du smiter blir du säkert ändå kallad till en ny genomgång.

5. Läs dagsprogrammet

En kryssning fungerar lite som ett mindre samhälle. Varje dag anordnas lite olika aktiviteter och tillställningar på båten. För att inte tala om att båten kommer vara i olika städer eller länder var och varannan dag. Så titta i dagsprogrammet, så får du en snabb översikt om allt som händer. Då blir det lättare att välja vad man ska göra av dagen.

13. Skaffa visum

Många kryssningar stannar i länder där det krävs visum för att besöka. Normalt sett behövs inte visum så länge du håller dig till gruppen från båten, men om du vill gå och upptäcka staden på egen hand behöver du ett visum. Annars är din vistelse olaglig, och kan orsaka dig stora problem.

Läs hela listan med tips på expressen här: expressen.se/allt-om-resor/resa-med-barn/13-varsta-misstagen-att-undvika-pa-kryssning/