Nyttiga chocolate chip cookies!

Ibland slår sötsuget på och man kan bara inte längre stå emot. Då är det bra att ha något gott att fika på som man kan äta utan att få dåligt samvete. Precis för sådana tillfällen brukar jag alltid ha en burk med dessa oerhört smarriga kakor som är både goda och snälla mot kroppen.

Här är receptet:

2.5  dl havregryn

2 dl fullkornsmjöl

1.5 tsk bakpulver

En nypa salt

1 stort ägg, rumstempererat

1 tsk vaniljextrakt

0.5 dl jordnötssmör (gärna hemgjort)

1 msk honung

3.5 msk hackad mörk choklad

  1. Rör ihop havregryn, mjöl, bakpulver och salt i en skål. Vispa ägg och vaniljextrakt i en separat skål. Rör sedan in jordnötssmöret i äggvispet tills den jämnar ut sig. Rör sedan ner honungen. Tillsätt sedan mjölblandningen under långsam omröring tills du har en fin smet. Vänd sedan försiktigt ner 3 msk av den hackade chokladen i smeten.
  2. Värm ugnen till 175 grader och förbered en plåt med bakplåtspapper.
  3. Skopa upp smeten med en slev och klicka ner den på plåten. Smeten ska räcka till cirka 15 kakor. Du kan trycka till dem med en stekspade så de plattar ut sig, och du får dem så tunna eller tjocka som du vill ha dem. Strössla de sista hackade chokladbitarna över kakorna, och ställ sedan in plåten i ugnen. Låt baka i 11 till 14 minuter. När kakorna är klara kan du låta dem vila cirka 10 minuter på plåten innan du låter dem svalna på galler.

 

Supergoda kakor som är lätta att göra! Väldigt fina att ta till fika tillsammans med en god kopp kaffe.