ISBJÖRN gör solkläder för barn

Förra veckan lanserade ISBJÖRN of Sweden en ny kollektion av solkläder. Det är alltså en typ av funktionskläder särskilt utvecklade för att skydda mot solen. Kollektionen heter Sun Protection Collection och finns i storlekar för barn mellan 0-14 år.

Kläderna är tillverkade i ett unikt Bluesign-material som har UPF50+, en speciell solskyddsfaktor som skyddar mot ultraviolett ljus. De ska också ha en väldigt hög materialkvalitet som gör dem noppfria och hållbara för användning även i klor- och saltvatten.

Solkollektionen kommer erbjudas i storlerkarna 56 – 164, och ha lite olika plagg för de olika åldersgrupperna. Kategorin junior har bland annat shorts, soltoppar och kjolar; medan kategorin kids innehåller soltröjor, leggings, kjolar, och overaller. Kategorin baby har en jumpsuit, solmössa och solkeps.

- Solkollektionen är stor vilket gör att plaggen kan kombineras på många olika sätt vilket vi vet kommer att uppskattas. Det är unikt med sol- och badkläder i Bluesign vilket vi är väldigt stolta över, säger Maria Frykman Forsberg, vd på ISBJÖRN of Swedens, i ett pressmeddelande.

Det verkar som om de har skapat en fin och användbar uppsättning kläder som kan hjälpa till att skydda barn under långa vistelser i solen. Perfekt inför utlandsresan eller långa dagar på stranden.

Kollektionen visades upp på den stora Outdoor-mässan i Tyskland i mitten av juli. Den väntas finnas tillgänglig i butik under vår och sommar 2016.

Läs om fler spännande kollektioner här: Ny kollektion från MQ