Har ni funderat på en kryssning tillsammans med barnen?

När man som jag är mamma till yngre barn och vill åka på semester med hela familjen så är det inte så lätt att hitta ett passande resmål för alla åldrar i familjen. Detta är ett vanligt problem då många resmål anpassar sig till för snäva åldersgrupper. Det är inte så kul för tonåringar att vara med på aktiviteter på hotellet som är avsedda för 6-8 åringar precis. Eller discon för ungdomar som de yngsta inte kan delta i. Häromdagen så läste jag i en artikel om kryssning för hela familjen vilket fick mig att få upp hoppet för kommande semesterledighet. Kryssningen gick ut på att man åkte runt Kanarieöarna i 7 dagar och besökte olika platser och kryssade sedan vidare till nästa.

Detta fick mig först att tänka på kryssningar för pensionärer eller ungkarlar men efter att ha läst artikeln så lät det som ett riktigt bra upplägg även för barnen. Detta då det fanns många olika lekar och aktiviteter som anordnades av personalen ombord som var anpassade efter olika åldersgrupper. Jag gillar att ha översikt över mina barn och inte bara checka in dem på en aktivitet för att sedan försvinna iväg på något mer vuxenkul. Så detta lät bra då man kan sola uppe på däck samtidigt som barnen leker nära intill.

Då jag inte skaffat pass ännu till mina yngsta barn inför semestern så gick jag in på polisens hemsida och läste lite, och det verkar inte vara komplicerat alls nuförtiden att fixa pass. Kom även över en annan artikel på DN om en kryssning runt Kanarieöarna som jag verkligen blev inspirerad av.

När det kommer till boende så hyr man en egen hytt på kryssningsfartyget där hela familjen kan slappna av när det är dags att varva ned. Jag har kollat lite på Wondercruises som anordnar resorna, och de har bra paketpriser för hela familjen. Något annat som också är viktigt är maten, och ombord ska det finnas anpassade barnmenyer för de minsta. Detta är behövande då mina barn lätt kan vara kräsna när det gäller att äta vuxenmat, ja ni vet vad jag menar. Med detta upplägg så får det nog bli en kryssning med hela familjen kommande ledighet.